07-09-2016
Samer Dali website

Syrische banketspecialiteiten op Najaarsmarkt Bodegraven

BROOD&KO zal tijdens de Najaarsmarkt in Bodegraven Syrische banketspecialiteiten verkopen, samen met een Syrische vluchteling die tijdelijk werkervaring opdoet in onze bakkerij.

Samer Dali, een vluchteling afkomstig uit Syrië woont met zijn jonge gezin in Nieuwerbrug. Sinds eind juni doet hij werkervaring op in onze brood- en banketbakkerij. Samer Dali: “Mijn plan is om terug te keren naar Syrië zodra het kan, maar in de tussentijd wil ik mij ontwikkelen in Nederland. Ik heb dan ook een taalcursus Nederlands gevolgd en probeer een geschikte baan te vinden. Mijn passie ligt bij het bakkersvak en ik ben heel blij dat BROOD&KO tijdelijk een plek biedt om mijn passie achterna te gaan.”

Op vrijdag 9 september zal de 36-jarige Syriër zijn banketspecialiteiten verkopen tijdens de Najaarsmarkt in Bodegraven. Samer is samen met de banketbakkers van BROOD&KO aan de slag gegaan om de specialiteiten te maken. Eigenaar Ko van Daalen reageert: “ Toen wij een bericht online plaatsten waarin wij schreven over het tijdelijk aanstellen van Samer kregen wij veel positieve reacties. Veel klanten stelde ons de vraag of er ook Syrische lekkernijen in ons assortiment zouden worden opgenomen. Dat bracht ons op het idee om tijdens de Najaarsmarkt deze heerlijke producten samen met Samer te gaan maken. Natuurlijk bakken wij tijdens de Najaarsmarkt ook weer Oliebollen en Appelbeignets, maar we richten speciaal voor Samer een kraam in zodat hij zijn specialiteiten kan laten zien.”

Samer staat zelf in de kraam om alle producten te verkopen. "Iedereen is welkom en ik heb er heel veel zin in!", aldus Samer. De kraam met Syrische banketspecialiteiten is te vinden in de Prins Hendrikstraat, naast de winkel van BROOD&KO.