Selecte tarwe, perfecte Pavé

 

Laten we het eens hebben over smaak, smaak en smaak.Steenoven pave

Ten eerste wordt er weer echte tarwe verbouwd in Nederland, om precies te zijn in Friesland. De meeste tarwe die je in Nederland ziet, wordt verbouwd om veevoer van te maken. Zo niet het Friese graan, waarvan onze nieuwe Steenoven Pavé is gebakken. Dit tarweras slaat in zijn korrel niet alleen méér eiwitten op, maar ook de eiwitten die beter zijn voor het bakken.

"Tot op het randje"

De korrels worden zo gemalen, dat de mineralen en de smaakstoffen beter behouden blijven. Molenaars noemn dat "Tot op het randje malen." Het meel van de Pavé is hierdoor niet echt wit, maar wat grijzig. En wat doen wij met al die behouden smaak? Die verhogen we verder: lange rijstijden en ons eigen natuurdesem zorgen dat de smaak nog meer wint aan diepte.

Bij BBQ, gevuld met tapenade

En als de deur van de steenoven opengaat, ligt daar dat authentieke prachtbrood... De Pavé is een Franse klassieker die zich prima thuisvoelt de bij BBQ-traditie. Puur of gevuld met een uitgekiende tapenade. Even overlangs doorsnijden, besmeren, terug op elkaar in repen en geniet maar!

Foto Ko

 

Door Ko van Daalen,
bakker sinds 1977