19-09-2018

Echte Bakker Fijn uit Boskoop krijgt nieuwe eigenaar

BOSKOOP – Vanaf maandag 1 oktober is Echte Bakker Fijn uit Boskoop in nieuwe handen. De huidige eigenaar Pieter Jan Fijn heeft zijn bakkerij gevestigd aan de Burgemeester Colijnstraat verkocht aan collega-Echte Bakker Ko van Daalen uit Bodegraven. Zelf kiest hij voor een andere weg. “Maar eens een bakker altijd een bakker.”

Ko van Daalen is eigenaar van BROOD&KO, een bakkerij met meerdere winkels in het Groene Hart. De Bodegraafse bakker runt dit bedrijf met zijn vrouw, zijn twee zonen staan zo goed als klaar om als 4e generatie van het familiebedrijf over te nemen. Van Daalen is van plan om Echte Bakker Fijn op dezelfde voet voort te zetten. “Uiteraard aangevuld met onze eigen gedachte”, vertelt hij. “We zijn verheugd dat de vertrouwde gezichten bij ons blijven werken en ook de vertrouwde producten zullen we voor de klanten van Echte Bakker Fijn blijven maken.”

Na ruim 25 jaar zelfstandig bakker te zijn geweest vind ondernemer Pieter Jan Fijn uit Boskoop het mooi geweest. “Ik heb altijd al geroepen dat ik dit zo’n 25 jaar wilde blijven doen. Het heeft mij nu doen besluiten een andere weg in te slaan. Ik heb mijn zaak verkocht aan een degelijke en vertrouwde partij, die de winkel en bakkerij voortzet. “Ik ken Ko al jaren en laat het bedrijf in goede handen achter.”, aldus Pieter Jan Fijn. De komende tijd gaat hij gebruiken om te bepalen wat hij in de toekomst gaat doen. Pieter Jan: “Ik zal zeker betrokken blijven bij het vak en heb altijd de wens gehad om bakkers in ontwikkelings- landen te helpen.

image 2018 09 19Pieter Jan Fijn (links) en Ko van Daalen (rechts)