12-07-2018

Ambassadeur Oeganda bezoekt BROOD&KO

Woensdag 18 juli aanstaande zal de ambassadeur van Oeganda een bezoek brengen aan de bakkerij van BROOD&KO in Bodegraven. Reden voor het bezoek is de overhandiging van het eerste Bake for Life Bananenbrood aan de ambassadeur. Daarmee start BROOD&KO een actie om in Oeganda een bakkerij op te zetten.

Door middel van de verkoop van speciaal bananenbrood naar Oegandees recept steunt de bakker uit Bodegraven stichting Bake for Life. Stichting Bake for Life heeft bakkerijen in Oeganda waar onder andere gehandicapten, wezen en alleenstaande moeders werken en het bakkersvak leren. Met deze ervaring kan men daar niet alleen zelf voedsel bereiden, maar ook in hun eigen levensonderhoud voorzien.

Stefan van Daalen van BROOD&KO is erg enthousiast over de actie: “Net als wij zijn ook de mensen van stichting Bake for Life elke dag bezig met het bakkersvak. Dat wij hen op deze manier kunnen helpen is fantastisch.” Ook Mirjam Blaak Sow, ambassadeur van Oeganda bleek enthousiast. “Ik heb haar een e-mail gestuurd en ze reageerde heel positief. Ze was zelfs bereid om een bezoek te brengen aan ons bedrijf. Dat vinden wij een grote eer!”, aldus van Daalen.

Per verkocht bananenbroodje gaat 50 cent naar Bake for Life. En daarmee is al snel hulp geboden. Van Daalen vertelt: “Bij 30 verkochte bananenbroden hebben we al een weegschaal bij elkaar gespaard. En bij 300 bananenbroden kan er iemand worden opgeleid tot zelfstandig bakker. Maar eigenlijk willen we meer. Bij 5500 verkochte bananenbroden kan er een kleine bakkerij worden gerealiseerd! En dat is inclusief de opleiding voor drie mensen, het opzetten van de bakkerij zelf en een voorraad grondstoffen om mee te beginnen. Dat is natuurlijk het ultieme doel waar wij met onze klanten voor willen gaan.”

Woensdagmiddag om 14:00 uur ontvangt BROOD&KO de ambassadeur bij hun bakkerij aan de Prins Hendrikstraat in Bodegraven.

bakeforlife poster