De laatste berichten...

Alle actuele berichten vindt u op onze Facebook pagina!

www.facebook.com/kovandaalen

BROOD&KO bakt brood van Nederlands graan

06-04-2018

BROOD&KO bakt brood van Nederlands graan

BROOD&KO bakt met graan van Nederlandse bodem. De speciale Steenovenbroden worden voortaan namelijk gebakken met Nederlandse tarwe. Daarmee is BROOD&KO een van de eerste bakkers in Nederland!

Schermafbeelding 2018 03 20 om 10.49.34

Sinds een week is de bakker uit Bodegraven overgestapt op Nederlands graan voor de Steenovenbrood-collectie, die bestaat uit tien verschillende broden. “En dat is best bijzonder”, legt eigenaar Ko van Daalen uit. “Voorheen was het niet mogelijk om brood te bakken van Nederlandse tarwe, maar na een traject van onze meelleverancier van zo’n 10 jaar is het toch gelukt. Bovendien zijn we een van de eerste bakkers in Nederland die ermee aan de slag gaan.”

Aandacht
Dat het eerder niet lukte om zogenaamde ‘bakwaardige’ tarwe in Nederland te verbouwen heeft volgens Van Daalen te maken met aandacht en geld. “In Nederland werd nooit zo veel aandacht besteed aan het verbouwen van tarwe. De tarwe was vooral geschikt voor veevoer geschikt en had een lage opbrengst. Dankzij een samenwerking tussen verschillende partijen wordt er nu wel zorg en aandacht besteed aan het verbouwen van tarwe. Dit resulteert in tarwe met de juiste eigenschappen en een hogere opbrengst voor de Nederlandse boer.”
Voor de bakker heeft het Nederlandse graan als voordeel dat het graan niet helemaal uit Duitsland, Frankrijk of Amerika hoeft te komen. Bovendien heeft men precies in beeld waar het graan vandaan komt. “We hebben een transparante keten en dit maken we voor onze klanten in de winkel ook inzichtelijk”, zegt Ko van Daalen.

Kwaliteit
Niet alle Steenovenbroden kunnen gebakken worden met uitsluitend Nederlands graan. Van Daalen zegt: “Onze Steenoven Spelt is bijvoorbeeld gemaakt van 100 procent speltmeel en de beste spelt komt nog steeds uit Duitsland. Het is voor ons wel belangrijk dat we niet inleveren op kwaliteit. En dat doen we met deze Nederlandse tarwe zeker niet.”

Bekijk hieronder waar het graan in Nederland verbouwd wordt:

Schermafbeelding 2018 03 20 om 10.47.10

Uitbreiding assortiment

01-05-2017

Ook voor óp de boterham een bijzonder assortiment

BROOD&KO heeft het assortiment uitgebreid met diverse producten voor óp of bij de boterham. Allereerst zijn er sinds kort maar liefst 3 verschillende soorten pindakaas te vinden in de winkel. Daarnaast kun je bij BROOD&KO nu ook terecht voor een heerlijke vruchtenspread of curd. 

image 2017 05 03

De curds en vruchtenspreads komen van Landgoed Mariënwaerdt. Landgoed Mariënwaerdt is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. Op het landgoed bevind zich een groot gemengd agrarisch bedrijf met onder andere biologische fruitteelt. Hiervan worden heerlijke delicatessen bereid, naar traditioneel recept. Pure producten met karakter en een volle smaak, zonder de toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen.
De Lemon Curd is een mengsel van citroen, boter, suiker en eieren. Bij de Orange Curd is de citroen vervangen door sinaasappel. De curds hebben een friszoete smaak en zijn uitstekend te combineren met cake en kwarkbolletjes, maar ook bij taart en nagerechten. De vruchtenspreads zijn biologisch en zijn enkel gezoet met natuurlijke suikers. 

image 2017 05 03 1

De heerlijke pindakazen komen bij VANMAX vandaan. VANMAX is het bedrijf van Maxine. Zij heeft in Amsterdam haar eigen pindakaasmakerij. Van het roosteren van de pinda’s tot het vullen van de potten, alles gebeurt daar. VANMAX selecteert zorgvuldig haar grondstoffen en kiest voor de beste kwaliteit. Zo komen de pinda’s uit Argentinië, de pistachenoten uit Iran en de cashewnoten uit Vietnam. De pindakazen bevatten geen geharde vetten en geen toegevoegde suikers. Echt lekkere pindakaas dus! BROOD&KO heeft 3 VANMAX-pindakazen: pindakaas, cashew-pindakaas en pistache-pindakaas. 

Pagina 1 van 6