De laatste berichten...

Alle actuele berichten vindt u op onze Facebook pagina!

www.facebook.com/kovandaalen

Melk van boerderij Oostdam

15-06-2020

Melk van boerderij Oostdam uit Bodegraven

Sinds kort werken wij samen met familieboerderij Oostdam uit Bodegraven. Met de melk van hun koeien maken wij namelijk de smakelijkste gele room. Onze gele room is daardoor niet alleen extra lekker geworden, we gebruiken daarmee ook een eerlijk en puur product dat lokaal geproduceerd is. Lekker uit de streek dus! Dit vieren we in juni met een leuke actie. 

11

U maakt namelijk bij aankoop van een of meer tompoucen kans op een rondleiding op de boerderij van familie Oostdam! Lever tijdens de actieperiode t/m 4 juli uw kassabon in  en wie weet kunt u met eigen ogen zien waar de verse melke van boerderij Oostdam vandaan komt. Alle informatie over de actie vindt u hier

De familie Oostdam heeft al decenia lang een boerderij aan de J.C. Hoogendoornlaan in Bodegraven. De koeien op hun land mogen gaan en staan waar ze willen. In een grote open serrestal of buiten - als het weer het toelaat. Deze optimale leefomstandigheden voor de koe zorgen voor heerlijke melk die direct na het melken verwerkt wordt in de geavanceerde minimelkfabriek op hun erf. Lekker verse melk, lokaal geproduceerd! Met deze melk maken wij vervolgens heerlijke gele room. En die gele room vindt u terug in verschillende producten, zoals slagroomtaarten, aardbei schelp taartjes/gebakjes en natuurlijk onze tompouce.

BROOD&KO 50 jaar lid Echte Bakkersgilde

22-03-2019

BROOD&KO 50 jaar lid Echte Bakkersgilde

Bodegraven – BROOD&KO, het bakkersbedrijf van de familie Van Daalen in Bodegraven is 50 jaar Echte Bakker. Sinds 1969 zijn zij aangesloten bij het landelijk opererende Gilde van kwaliteitsbakkers. Deze week ontvingen Ko, Carla en hun zoons Stefan en Guido de jubileumtrofee uit handen van de directeur van de Stichting, Geert Caniels.

image 2019 03 22

Lid sinds 1969

De Van Daalens bakken al sinds 1937. Maar het was in 1969 dat Bakkerij F.J. van Daalen, van de vader van Ko, werd geballoteerd en toegelaten tot het Gilde. Het woonhuis van de familie zat toen in hetzelfde pand als de bakkerij en zo konden Ko en zijn broer niet om het bedrijf heen. Het bakkersvak sprak vooral Ko aan. Na de lagere school volgde hij de bakkersopleiding en ging hij als vanzelf het vak in.

In 1977 leidde hij de eerste grote verbouwing waarbij de winkel kwam op de bekende plek aan de Prins Hendrikstraat waar die nu nog gevestigd is. Door de jaren heen maakte het familiebedrijf een gestage groei door en na een aantal verbouwingen staat er nu een moderne bakkerij met zeven winkels in Bodegraven en omgeving. Ko: “Het was niet altijd ons doel om te groeien, maar het kwam op ons pad en we zagen de kansen.” In 2014 werden de winkels omgedoopt tot het eigentijdse Brood&Ko en staat het familiebedrijf klaar voor de 4e generatie: Stefan en Guido. Zij zijn al volop betrokken bij het bedrijf en willen het stokje overnemen. 

Echte Bakkersgilde

Dit logo staat voor bewezen kwaliteit, vakmanschap en passie. Elk jaar opnieuw bewijzen de bakkers dat ze dit logo waard zijn. Producten worden door het jaar heen door het Nederlands Bakkerij Centrum beoordeeld op kwaliteit. Wordt de strenge norm niet gehaald, dan mag het logo niet gevoerd worden. Ook de winkels moeten voldoen aan tal van eisen op het gebied van hygiëne en uitstraling. Vandaar dat ook niet elke bakker zich Echte Bakker mag noemen.

Het Gilde was voor de jonge Ko een waardevol netwerk. “Oudere collega Echte Bakkers konden mij precies vertellen wat ik goed deed maar ook wat beter kon. Daar heb ik heel veel aan gehad.

Jubileumjaar

Deze week ontving de familie Van Daalen de jubileumtrofee uit handen van Geert Caniels, directeur van de Stichting Echte Bakkersgilde. Hij prijst hen om de nooit aflatende passie voor het ambacht en de succesvol gebleken ondernemersvisie.

Voor mensen die het jubileum mee willen vieren met een lekker voordeel, heeft Ko een tip: haal tussen 25 maart en 6 april de VerrasTas op. Stefan: “Ook voor de rest van dit jaar zijn we bezig met leuke acties. We gaan er een feestelijk jaar van maken.”

Pagina 1 van 8