De laatste berichten...

Alle actuele berichten vindt u op onze Facebook pagina!

www.facebook.com/broodenko

 

Roomboter Amandelstaafkeuring 2020

02-11-2020

BROOD&KO scoort 5 sterren met Roomboter Amandelstaaf

Een prachtig resultaat bij de landelijke roomboter amandelstaafkeuring van het Echte Bakkersgilde. Onze amandelstaaf werd door de onafhankelijke vakjury als 'uitmuntend' beoordeeld en kreeg de maximale 5 sterren.

11

Vakmanschap
Nu het eind van het jaar nadert begint het te zinderen in de bakkerij. De seizoensspecialiteiten mogen weer gemaakt worden; speculaas, chocoladeletters, en ook de roomboter amandelstaven en -letters. Omdat deze producten niet dagelijks gebakken worden moeten de bakkers de slag weer even te pakken krijgen.
Ko van Daalen: “Dat is precies de reden waarom we meedoen aan de competitie van het Gilde. Daarbij sturen we een product in, dat wordt gekeurd door deskundige keurmeesters die vooral kijken of het proces goed gelopen is. Bij de amandelstaven kijken ze of er genoeg spijs in zit, of die mooi in het bladerdeeg gerold zit en of de staaf goed gebakken is. Aan de hand van de cijfers krijgt onze amandelstaaf de maximale 5 sterren! Ik ben er heel blij mee.”

Precisiewerk
Het maken van een perfecte amandelstaaf is een precisiewerkje. Het bladerdeeg moet veel laagjes hebben en lekker krokant zijn en de amandelspijs moet smeuïg zijn en lekker smaken. "De details maken daarnaast het verschil. Daarom geven wij altijd ook onze eigen signatuur mee aan dit product. Zo creeëren wij de specifieke lekkere smaak die alleen bij ons te krijgen is", aldus Ko van Daalen.

Specialiteiten verbeteren
BROOD&KO is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit Gilde heeft productkwaliteit hoog in het vaandel staan en naast de verplichte periodieke productkeuringen organiseert het Gilde extra keuringen / competities. Het doel is de kwaliteit van verschillende specialiteiten waaronder de roomboteramandelstaaf, te verhogen. 

Melk van boerderij Oostdam

15-06-2020

Melk van boerderij Oostdam uit Bodegraven

Sinds kort werken wij samen met familieboerderij Oostdam uit Bodegraven. Met de melk van hun koeien maken wij namelijk de smakelijkste gele room. Onze gele room is daardoor niet alleen extra lekker geworden, we gebruiken daarmee ook een eerlijk en puur product dat lokaal geproduceerd is. Lekker uit de streek dus! Dit vieren we in juni met een leuke actie. 

11

U maakt namelijk bij aankoop van een of meer tompoucen kans op een rondleiding op de boerderij van familie Oostdam! Lever tijdens de actieperiode t/m 4 juli uw kassabon in  en wie weet kunt u met eigen ogen zien waar de verse melke van boerderij Oostdam vandaan komt. Alle informatie over de actie vindt u hier

De familie Oostdam heeft al decenia lang een boerderij aan de J.C. Hoogendoornlaan in Bodegraven. De koeien op hun land mogen gaan en staan waar ze willen. In een grote open serrestal of buiten - als het weer het toelaat. Deze optimale leefomstandigheden voor de koe zorgen voor heerlijke melk die direct na het melken verwerkt wordt in de geavanceerde minimelkfabriek op hun erf. Lekker verse melk, lokaal geproduceerd! Met deze melk maken wij vervolgens heerlijke gele room. En die gele room vindt u terug in verschillende producten, zoals slagroomtaarten, aardbei schelp taartjes/gebakjes en natuurlijk onze tompouce.

Pagina 1 van 8