Bake for Life Bananenbrood

Vanaf juli 2018 start BROOD&KO met een bijzondere actie. Door middel van de verkoop van speciaal Bananenbrood naar Oegandees recept willen wij samen met jou genoeg bij elkaar sparen om de opzet van een bakkerij in Oeganda bij elkaar te sparen!

bakeforlife artikel1

Met de verkoop van Bake for Life Bananenbrood helpen wij mensen als Kituyi. Wie dat is? Kituyi is de bakker op de foto hierboven. Zij verdient nu haar eigen geld met het bakken en verkopen van brood in haar dorp. Kituyi is opgeleid door Bake for Life in Oeganda. Door het aanleren van traditioneel vakmanschap kan Kituyi in haar eigen levensonderhoud voorzien. Zo kan zij een eerlijk bestaan opbouwen.

Elk bananenbrood helpt
Per verkocht bananenbrood is 50 cent voor stichting Bake for Life. Elke cent helpt! Zo levert 30 verkochte bananenbroden al een weegschaal op. Verkopen we 300 bananenbroden? Dan leiden we een gehandicapt persoon op tot zelfstandig bakker. Samen met jou willen we een kleine bakkerij in Oeganda realiseren. Dit is mogelijk bij 5500 verkochte bananenbroden! Geniet van dit bananenbrood, geef hem weg als cadeau, laat het je smaken. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van de opbrengst.

Wat is Bake for Life?
In Oeganda, maar ook in Kenia staan bakkerijen opgericht door Bake for Life. Een Nederlandse stichting met hart voor de kansarmen in Afrika. Alle bakkerijenworden zelfstandig gerund door lokale organisaties.De mensen die hier werken zijn zeer divers. Zij zijn gehandicapt of wees, kindsoldaat of alleenstaande moeder. Of hebben door omstandigheden op jonge leeftijd school verlaten. Meer weten? Kijk op bakeforlife.nl 

Meedoen?
Vanaf juli 2018 kun je in al onze winkels het speciale Bake for Life Bananenbrood vinden. 

 

UPDATE februari 2019: We hebben het gehaald!

Meer dan 5700 Bake for Life bananenbroodjes zijn er inmiddels verkocht en daarmee is het ultieme doel behaald: er wordt een bakkerij in Oeganda gerealiseerd! 

bakeforlife bedanktposter

brood ko 66301Uitreiking van de cheque aan Bake for Life

De actie gaat verder!
Ons ultieme doel is behaald, maar daarmee eindigt de actie niet. We gaan door met de verkoop van Bake for Life bananenbrood en blijven dus de projecten in Oeganda steunen. Elk bananenbrood helpt!